sábado, 27 de octubre de 2012

Cup Cakes variats


Cup Cakes variats
Necessitem:
  • 100 gr. de farina normal o integral                              
  • 100 gr. de mantega                                            
  • 100 gr. de sucre blanc o moreno
  • 7 gr. de llevat en pols
  • 2 ous
  • Unes gotes d’essència de vainilla
  • Un pessic de sal


Escalfem el forn a 180º C i preparem 15 motllos de magdalenes.
Passem la farina per un tamís amb el llevat. Batem els ous i  reservem a part..
Batem  la mantega amb el sucre, fins que la crema quedi suau, afegim els ous de mica en mica, afegim l’essència de vainilla i la farina poc a poc, posem  la massa en cada motlle enfornem uns 15 minuts. 


Pel farcit es poden fer servir diferents ingredients, si és de melmelada o confitura, es calenta la  melmelada o confitura fins que quedi líquida i amb la ajuda d’una xeringa de farcir es farceixen. També es poden farcir amb xocolata.

Decoració:

  • Amb fondant, s’estira el fondant prèviament tenyit i aromatitzat i amb l’ajuda d’un tallador de pasta se li dona la forma desitjada, es poden fer ninots, animals, flors, etc..
  • Amb merengue, es posa el doble de sucre que de clara, en una cassola es posa el sucre amb una mica d’aigua i es posa  a bullir fins al punt de bola o 121ºC, mentrestant, hem muntat les clares a punt de neu fort, s’incorpora el sucre molt lentament, sense deixar de batre fins que el merengue es refredi i tingui un aspecte brillant, un cop fred ja podem decorar.
  • De glassa, posem en un recipient sucre glas unes gotes de llimona i una gotes d’aigua,Es barreja bé, fins que quedi una crema espessa, s’afegeixen unes gotes de colorant i ja la podem utilitzar per decorar.
  • De glassa crema, posem formatge fresc( tipus philadelphia) i la meitat del pes de sucre glas, colorant i aroma ho barregem tot bé i ja podem decorar
  • De xocolata, es fon la xocolata al bany maria es bat fins que quedi brillant i cobrim els Cup Cakes. Per sobre es poden  posar, fruits secs, fideus de colors o xocolata, ninons fets de merengue o de fondant etc...