miércoles, 30 de enero de 2013

Receta de galletas de naranja:

ingrediens


200 gr. de farina integral
15 gr. de llevat en pols
1 ou
125 gr. de sucre morè
75 ml d’oli d’oliva
30 ml. de suc de taronja
1cullaradeta de ratlladura de taronja




Passar pel tamís la farina amb el llevat, incorporar el sucre, l’ou, l’oli ,el suc de taronja i la ratlladura, pastar bé i deixar reposar una hora com mínim, escalfar el forn a 180ºC , donar forma a les galetes i enfornar uns 12 minuts.














Receta para unos Macarons




Macarons



120 gr. de sucre glas
60gr. de sucre
80gr. de farina d’ametlla
2 clares d’ou
Un pessic de sal
Un punt de colorant

Passar per un tamís el sucre glas i la farina d’ametlles, muntar les clares amb la sal el sucre i el colorant fins que el merengue sigui ben brillant, incorporar el sucre glas amb les ametlles molt a poc a poc, posar la massa en una màniga pastissera, fer  pilonets en els motllos de macarons  i deixar reposar una hora, escalfar el forn a 150ºC i coure els macarons uns 12 minuts.

 Pel farciment, deixar refredar els macarons ,
Hi ha molts tipus de farciments:






  • De crema:
10 gr. de farina de blat de moro ( tipus Maizena)
1 ou
15 gr. de sucre
150 gr. de fruita de temporada ( Amb cítrics 100 ml. de suc ) 
Colorant si cal

Pelar i triturar la fruita, barrejar amb l’ou la  farina de blat de moro, el sucre i el colorant si cal, posar en una cassola i coure durant 5 minuts fins que quedi una crema espessa, deixar refredar, untar un macaron i ajuntar-lo amb un altre.

  • De crema de xocolata:
70 gr. de xocolata blanc o negre
70 gr.de crema de fruita ( plàtan, poma, maduixes etc..)
30 ml de nata
Fondre la xocolata amb la nata al bany maria, quan estigui fos treure del foc i afegir la crema de fruita; deixat refredar, untar un macaron y ajuntar-lo amb un altre.